Projektigénylés

HPC Projekt igénylés workflowja

Akadémiai projektek

A projektigényléshez kérjük, látogasson el a HPC Portálra, mely a HPC Portál oldalon található, ahol eduID belépés után tud szuperszámítógép-erőforrást igényelni HPC projekt keretében.

A portálra EduID azonosító birtokában van lehetőség a belépésre. EduID-val nem rendelkező partnereink VHO hozzáférést igényelhetnek ügyfélszolgálatunktól.

Az igénylések bírálati folyamaton mennek át, amelynek feltétele a megfelelő alapossággal kitöltött projektigénylés. A technikai és tudományos jellegű információk értékelése után az igénylés lehet támogatott, elutasított, valamint lehetséges további módosításokat kérni. A korábbi rendszerhez képest lényeges különbség, hogy az akadémiai felhasználóknak elektronikus formában kell feltölteni az aláírt igénylést.

A további részletekkel kapcsolatban kérjük kövesse a portálon elérhető felhasználói leírást.

Üzemeltetés

A szuperszámítógép-rendszert a KIFÜ munkatársai üzemeltetik, a KIFÜ Debreceni Egyetemen található számítóközpontjában. A szuperszámítógépek üzeme 7×24 órás, de a szolgáltatás nem redundáns. Karbantartás céljából, előre bejelentett időpontokban a szolgáltatás szünetelhet.

A szuperszámítógépeket profi, képzett szakembergárda üzemelteti, akik a gép működtetésén túl felhasználói támogatást is biztosítanak.

Az üzemeltető mindent megtesz a rendszer folyamatos, zavartalan működése és elérhetősége érdekében. Mindazonáltal a gépek működésében vagy elérhetőségében esetlegesen bekövetkező kiesés, illetve a teljesítmény időleges lecsökkenése, file-ok, adatok megsérülése, elvesztése által okozott közvetlen vagy közvetett károkért vagy hátrányokért semminemű felelősséget nem vállal.

A felhasználás alapelvei

A szuperszámítógép-rendszer nagy értékű és rendkívül nagy teljesítményű, ám mégis korlátozott erőforrás. Ez azt jelenti, hogy körültekintően kell gazdálkodni a kapacitásával, hiszen az alapvető cél az, hogy a felhasználói körben minden valódi igényt ki lehessen elégíteni.

Kis- és középvállalkozások projektjei

Az akadémiai körön kívül további felhasználók, többek között a kis- és középvállalkozások is igényelhetnek szuperszámítógép-erőforrást. Jelenleg ezen felhasználóink az akadémiai projektekhez hasonlóan a HPC portál felületen keresztül adhatják le projektigényléseiket.